Packshot

Packshot ( ili pack shot ) je internacionalni naziv za fotografiju proizvoda, obično uključuje ambalažu i etiketu/e, a koristi se za prikazivanje proizvoda u oglašavanju ili drugim medijima. Važan je poticaj prodaji s ciljem pokretanja prepoznavanja proizvoda na prodajnom mjestu .

Dakle, packshot je:

  • Fotografija proizvoda
  • Uključujućuje pakiranje i etiketu/e
  • Djeluje kao važan poticaj prodaji
  • Aktivira prepoznavanje proizvoda na polici sa proizvodima, koji se nalaze na prodajnom mjestu

Stoga, za razliku od mnogih drugih oblika fotografije poput likovne umjetnosti, glamura, portreta, pejzaža i tako dalje, osnovna svrha fotografije je da točno odrazi proizvod onako kako se pojavljuje u stvarnom životu. Malo je ili nema prostora za umjetničku ili kreativnu licencu. Fotograf mora osigurati da se boje, oblik, oblik i svako slovo ili pismo jasno i točno odražavaju.

U vinarskoj industriji packshot je apsolutno kritični element u pogledu prepoznavanja proizvoda. Treba se samo upustiti u bilo koju prodavaonicu i pogledati zbunjujući niz mogućnosti i izbora koji potrošača imaju. Na policama je doslovno na stotine različitih vina. Kako će onda prosječni potrošač moći odabrati vino o kojem su čitali u najnovijem časopisu ‘Wine’ ili na nekoj od bezbrojnih web stranica koje nude recenzije vina? Svakako ne od vinara, „napitaka degustacije“ ili čak samog pregleda, već zbog vizualne slike koja je pratila članak – packshot.

Dakle, što čini "dobar" packshot?

   Sva jasna i čitljiva slova (kliknite ovdje za fotografiju)
    Dobro definirani i obojeni oblik boce (kliknite ovdje za fotografiju)
    Elementi dizajna poput utiskivanja i foliranja trebali bi se pojaviti kao takvi (kliknite ovdje za fotografiju)
    Dovoljno istaknutih materijala za stvaranje trodimenzionalne perspektive bez odvraćanja od oznake (kliknite ovdje za fotografiju)
    Dovoljna varijacija osvjetljenja između lijeve i desne strane, koja pokazuje "zaokruživanje" bez gubitka detalja. (kliknite ovdje za fotografiju)
    Precizna reprodukcija u boji.

Post your thoughts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.